Yamaha B 1 SG2 Zwart hoogglans/Zilver

Neem contact met ons op over dit artikel


Uitvoering: Zwart hoogglans/Zilver
Adviesprijs: 5.530,-
Prijs: 5.200,-De b1 met een hoogte van 109 cm berust helemaal op de Yamaha-principes, die hun waarde al lang bewezen hebben. Voor een compact budget, dat een eind onder de vraagprijs voor concurrentiemodellen ligt, biedt de b1 een verrassende hoeveelheid Yamaha-kwaliteit en muziekplezier.

Kenmerken Yamaha SG2 silent systeem

Met behulp van een speciaal ingebouwd silent systeem kunt u op deze akoestische piano met koptelefoon stil spelen, zonder dat u wordt gestoord of dat u iemand anders stoort. Wanneer dit systeem is ingeschakeld, bewegen de hamers nog wel, maar raken ze de snaren niet meer. Speciale optische sensoren onder de toetsen registreren de aanslag en geven dit door aan de digitale klankmodule. Zo speelt u met het voordeel van een stil, digitaal systeem, terwijl u toch blijft profiteren van de authentieke aanslag van een akoestische piano.

De optische sensoren die onder de toetsen zitten zijn een soort plastic plaatjes met een van licht naar donker verlopende grijze kleur. Op de bodem van de klaviertafel is een rail gemonteerd die voortdurend laserlicht uitstraalt. Zodra een toets wordt ingedrukt, wordt dit licht op een bepaalde manier door het plaatje onderbroken, afhankelijk van de diepte en de snelheid bij het indrukken van de toetsen. Deze informatie wordt doorgegeven aan de CPU en omgezet in geluid. Het pianogeluid van het Yamaha SG2 silent systeem is gesampled van de Yamaha CFIIIS-concertvleugel.

Het bedieningspaneel van de SG2 controller zit binnen handbereik links onder de klaviertafel. Hiermee kunt u pianomuziek opnemen en afspelen. U heeft de beschikking over tien verschillende geluiden, waarvan drie piano en u kunt ook twee geluiden met elkaar combineren, bijv. piano en strijkers. Verder kan de klankkleur ingesteld worden van zacht naar helder en zijn er diverse effecten mogelijk. Er zijn aansluitingsmogelijkheden voor USB, MIDI en AUX om muziekstukken op te nemen en af te spelen. Voorgeprogrammeerd zijn 25 klassieke stukken. Met behulp van speciale Yamaha Apps beleeft u nog meer plezier aan dit SG2 systeem.

Om energie te besparen schakelt het systeem zichzelf automatisch uit wanneer er een half uur lang niet is gespeeld.


U kunt bij ons terecht voor de aankoop van nieuwe en gebruikte piano's, vleugels en digitale piano's van alle bekende merken. Van elk instrument kennen wij de specifieke eigenschappen. In ons inkoopbeleid doen wij geen enkele concessie. Alleen piano's en vleugels waar wij zelf voor honderd procent achterstaan, komen in onze collectie. Ook in de lagere prijsklasse bieden wij u een ruime keuze. Wel kunt u er dan verzekerd van zijn dat wij u, binnen die prijsklasse, het beste aanbod doen. Wij adviseren u graag maar uiteindelijk bepaalt u zelf met welk instrument u het liefst een duo gaat vormen.

Alle Kawai, Yamaha, Petrof, Feurich, Schimmel, Sauter en Grotrian Steinweg piano's en vleugels zijn ook leverbaar in de 'silent' uitvoeringen.

Ook de Disklavier piano's en vleugels van Yamaha zijn door ons leverbaar.Terug


Deel het met uw vrienden!


Foto's

Onze merken

Boston
Doutreligne
Essex
Feurich
Grotrian Steinwweg
Kawai
Petrof
Piano Live Saver System
Roland
Sauter
Schimmel
Shigeru Kawai
Steinway & Sons
Wilhelm Steinberg
Yamaha