Wie Van Hoorn zegt, zegt Piano's Vleugels Eindhoven

De top in piano's en vleugels. Sinds de oprichting ruim 80 jaar geleden, is het familiebedrijf uitgegroeid tot een begrip in de regionale en landelijke muziekindustrie. Een succes dat door Marc en Monique van Hoorn  de  inmiddels derde generatie  met veel plezier wordt voorgezet. Het geheim? "Kwaliteit, vakmanschap en een grote liefde voor het muziekinstrument. Dit, in combinatie met een gezonde dosis ondernemerslust en geloof in onze producten zorgt ervoor dat wij iedere dag met veel plezier in de zaak staan."


Wie Van Hoorn zegt, zegt Piano's Vleugels Eindhoven

Wie Van Hoorn zegt, zegt Piano's Vleugels Eindhoven

Wie Van Hoorn zegt, zegt Piano's Vleugels Eindhoven

De oprichting van het familiebedrijf gaat terug naar het jaar 1935. Cees van Hoorn werkte in die tijd als pianostemmer in Utrecht. Na de oorlog vestigde hij zich in Eindhoven waar hij aan de Kruisstraat een eigen zaak opende voor het repareren en stemmen van piano’s en vleugels. Zoon Ton was van jongs af aan betrokken bij de zaak en maakte zich op die manier het vakmanschap eigen. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een vertrouwd adres voor kwaliteitsproducten, professionele adviezen en een uitstekende service. En ook zijn kinderen – tweeling Marc en Monique – hadden van jongs af aan een grote liefde voor het vak. “Op mijn twaalfde verkocht ik al bladmuziek in de winkel en voorzag ik de klanten van koffie, terwijl Marc samen met onze vader sleutelde aan piano’s,” vertelt Monique. “Daarnaast speelden wij al op jonge leeftijd zelf piano. Het was dan ook vrij snel duidelijk dat wij – met ieder een eigen specialisatie en daardoor een perfect team – het bedrijf over zouden nemen.” 

 

Diepgewortelde liefde

“Als echte technicus is Marc verantwoordelijk voor alle technische aspecten van de zaak,” gaat Monqiue verder. “Hij behaalde in Duitsland zijn diploma Klavierbaumeister en ontwikkelde zich door stages bij bekende fabrikanten als Steinway & Sons, Bosendorfer en Schimmel tot een op-en top vakman, waarbij geen enkele piano of vleugel nog geheimen voor hem heeft! Marc’s expertise is een perfecte aanvulling op mijn werk als commercieel verantwoordelijke. Samen met onze vader af en toe nog op de achtergrond, vormen we een uitstekend team dat in staat is kwaliteit en vakmanschap te leveren en klanten van passende adviezen te voorzien. Deze kernwaarden zie je ook terug in de merken die wij voeren, zoals Petrof, Schimmel. Sauter, Yamaha en Kawai. Stuk voor stuk bekende namen die producten ontwikkelen op het allerhoogste niveau. Voor het Japanse merk Kawai Shigeru zijn wij bovendien in heel Nederland exclusieve dealer. Het bijzondere van dit merk is dat zij werken met carbon, een licht materiaal dat de kwaliteit heeft in iedere conditie optimaal te functioneren, omdat het niet uitzet en krimpt. Dit is uiteindelijk terug te zien en te horen in de klank en duurzaamheid van de producten.”  

 

” Elk instrument heeft een eigen karakter en geluid en het is onze taak klanten te helpen bij het maken van de juiste keuze

 

Eigen karakter

“Daarnaast vallen wij op door onze prachtige winkel aan de Aalsterweg, waar wij sinds 1997 – na het verkopen van de zaak in Ekkersrijt – gevestigd zitten. De uitstraling van deze straat met vele exclusieve winkels past uitstekend bij ons concept, waarin wij ons positioneren als de absolute top in de bijzondere wereld van piano’s en vleugels. Onze showroom is de perfecte manier om dit uit te dragen. Hier hebben we een breed assortiment nieuwe en gebruikte piano’s en vleugels in verschillende maten, prijsklassen en stijlen. Naast een goed advies proberen we klanten ook altijd zelf het instrument te laten ervaren. Elk instrument heeft namelijk een eigen karakter en geluid. Het is onze taak klanten te helpen bij het maken van de juiste keuze en het karakter van de piano middels goed onderhoud te behouden. Daarnaast is de diepgewortelde liefde voor het muziekinstrument  in alle aspecten van het bedrijf terug te zien is. Dit stralen we uit naar klanten en zorgt ervoor dat vele muziekscholen, pianoleraren- en studenten, maar bijvoorbeeld ook bekende pianospelers en muziektheaters hun weg naar onze zaak hebben weten te vinden.”

Continuïteit

Hoewel ook de muziekindustrie vanwege de crisis een moeilijke periode heeft doorgemaakt, is de familie Van Hoorn er altijd in geslaagd geweest om het succes van het bedrijf in stand te houden. “We hopen in de toekomst de continuïteit van het bedrijf voort te zetten. In welke vorm, daar sparren Marc en ik geregeld over. Natuurlijk staan wij voorlopig aan het roer van het bedrijf, maar omdat wij allebei geen kinderen hebben en het karakter van het familiebedrijf wel willen behouden, wisselen we regelmatig ideeën uit om hier een goede invulling aan te geven. Want de kwaliteit, het vakmanschap en vooral ook de liefde voor het instrument, moeten te allen tijde de kernwaarden vormen van Piano’s Vleugels Eindhoven!”

 

 

Piano’s Vleugels Eindhoven

Eindhoven

040-2125436

wwww.pianos-vleugels.nl

 

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Aalsterweg 77e
  • 5615 CB, Eindhoven
  • info@pianos-vleugels.nl
  • (040) 212 54 36
  • KvK: 17097339
  • BTW: NL807759776B01
  • IBAN: NL56RABO0178295426

Social media

Onze merken

Boston
Doutreligne
Essex
Feurich
Grotrian Steinwweg
Kawai
Petrof
Piano Live Saver System
Roland
Sauter
Schimmel
Shigeru Kawai
Steinway & Sons
Wilhelm Steinberg
Yamaha